
A langyos vízben elkeverem a cukrot, az élesztőt és az olívaolajat.
Aztán egy tálba kimértem a lisztet és hozzáadom a sót és a borsot, elkeverem.
Majd hozzáadagolom az élesztős vizet és dagasztó géppel elkezdem keverni, amíg össze nem áll, ha szükséges még mehet hozzá liszt. 5-10 percig dagasztom tovább, ha összeállt.
Kilisztezek egy tálat és beleteszem a tésztát, vizes konyharuhával letakarom és szobahőmérsékleten 2 órán át kelesztem.
Ha megkelt, kiveszem az asztalra és még egyszer átgyúrom, hogy ne legyen levegős. Aztán kétfelé vágom, majd búzadarát szórok az asztalra és kézzel kinyújtom a tésztákat rajta kb. 0, 5-1 cm vastagságúra ki milyenre szeretné.
Pihentetem amíg összekeverem a szószt ízlés szerint ami sűrített paradicsom, só, bazsalikom, oregánó.
Aztán kisütöm olajon a csirkemellet a gyros porral. Mindent felteszek a pizzatésztára, megszórom sajttal és mehet a sütőbe 200 C fokon légkeverésen 10 percig. Isteni finom.
A hagymát aprítsd fel, és a vajon dinszteld meg. Keverd hozzá a darált húst, és néhány percig pirítsd. Szórd bele a zsemlemorzsát, és öntsd fel a tejszínnel és a paradicsomszósszal.
Kevergesd egy percig, majd vedd le a tűzről, és sózd, borsozd, szórd bele az oregánót és a finomra vágott petrezselymet. Hagyd kihűlni, majd keverd hozzá a reszelt parmezánt, az apróra vágott sonkát és a tojásfehérjét.
A húsos masszát kanalazd habzsákba, töltsd meg vele a tészták üregeit, majd tedd őket félre.
A mártáshoz a vajat olvaszd fel, és szórd rá a lisztet. Nem szabad megpirulnia. Adagold hozzá a tejet és a tejszínt, szórd bele az edámi sajtot. Amikor utóbbi elolvad, vedd le a mártást a tűzről, és sózd meg ízlésed szerint.
Egy akkora tepsi/jénai/hőálló porcelán tál stb... aljába, melyben elfér a canelloni, locsolj picit a mártásból. Két sorban fektesd egymás mellé vagy egymásra a töltött tésztákat, ha egymásra is fekteted rétegek közé is locsolj a mártásból majd a maradék mártást öntsd rá az egész tetejére. Vigyázz ne töltsd színültig a tepsit (mint én).
2 ek vaj